Sockerärts- och ärtskottssallad i krämig dressing

Den krämiga dressingen blir också god med lättmajonnäs. Ont om tid? Gör salladen med färdiggrillad kyckling.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (á 300 g)
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor bacon
  • 250 g sockerärter
  • 50 g ärtskott

Dressing

  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda. Stek dem i olja i en stekpanna ca 5 min på varje sida. Efterstek under lock ca 5 min, till 70° innertemperatur. Låt filéerna kallna och skär dem i tunna strimlor.

  2. Skär baconskivorna i bitar och stek dem knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Strimla sockerärterna. Hacka ärtskotten.

  4. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Vänd ner kycklingstrimlor, bacon, sockerärter och ärtskott. Fördela salladen i skålar och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!