Snöbollar med kardemummasmak

Vit chokladtryffel med en touche av kryddig kardemumma är en perfekt kombination till midsommarsnapsens jordgubbs- och rabarbersmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 krm kardemummafrön - hela
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 200 g vit choklad

Gör så här

  1. Krossa kardemummafröna. Koka upp grädde och kardemumma i en kastrull. Ta kastrullen fårn värmen och låt stå en stund.

  2. Sila bort kardemumman.

  3. Hacka chokladen. Hetta upp grädden igen och tillsätt florsocker och choklad. Låt chokladen sakta smälta under omrörning.

  4. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret i små klickar tills det smält. Kyl smeten och låt den stå kallt, minst 2 timmar, tills den tjocknar.

  5. Rulla kulor med hjälp av en tesked och kyl dem.

  6. Smält och ringla över mörk choklad. Låt stelna.

  7. Toppa med jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!