Snittar med getostkräm

Recept på snittar med getostkräm. Färska fikon blir gott och vackert på getostkrämen.

Snittar med getostkräm
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 8 skivor formbröd
  • 2 msk olivolja

Getostkräm

  • 100 g getost - krämig
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 krm salt

Garnering

  • 4 fikon
  • timjanblad

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på bröden och skär varje brödskiva till två trekanter. Stek bröden krispiga på båda sidor i olja och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Getostkräm: Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm. Krydda med salt.

  3. Lägg en sked getostkräm på varje brödskiva. Skär fikonen i fyra klyftor och garnera snittarna med dem samt timjanblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jennie Benjaminsson