Recept av Jennie Benjaminsson
Snittar med getostkräm
Recept på snittar med getostkräm. Färska fikon blir gott och vackert på getostkrämen.
Ingredienser
16
snittar
-
8 skivor
formbröd
-
2 msk
olivolja
Getostkräm
-
100 g
getost
- krämig
-
1,5 dl
crème fraiche
-
1 krm
salt
Garnering
-
4
fikon
-
timjanblad
Gör så här
-
Skär bort kanterna på bröden och skär varje brödskiva till två trekanter. Stek bröden krispiga på båda sidor i olja och låt rinna av på hushållspapper.
-
Getostkräm: Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm. Krydda med salt.
-
Lägg en sked getostkräm på varje brödskiva. Skär fikonen i fyra klyftor och garnera snittarna med dem samt timjanblad.