Snaps med spansk körvel, anis och fänkål

Hemkryddat snaps smakar bäst! Snaps med spansk körvel, anis och fänkål är en fantastiskt god allroundsnaps som passar till alla sillar, gravad lax, inkokt lax, blåmusslor och strömming.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 35 cl brännvin - t ex vodka
  • 5 kvistar körvel - spansk
  • 2 tsk anis - hel
  • 1 tsk fänkål - hel

Gör så här

  1. Lägg körvelkvistarna i en flaska och häll på spriten.

  2. Stöt anis och fänkål grovt i en mortel och lägg i flaskan.

  3. Låt dra 3 dygn. Sila spriten ­genom en finmaskig sil.

  4. Passar bra till: Alla sillar, gravad, inkokt lax, blåmusslor och strömming.

Foto: Per Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!