Snaps med smak av citron och gurka

Citron- och gurksnaps är en frisk och fin snaps som passar fint till sillen. Njut den iskall!  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 70 cl vodka
  • 1 citron
  • 0,25 gurka

Gör så här

  1. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Skala den så att det blir en lång slinga av citronskal. Ta bort överflödigt vitt fruktkött så att bara skalet kvarstår. Strimla gurkan.

  2. Tryck ner citron och gurka i en flaska och tillsätt vodkan. Låt stå i rumstemperatur ca 1 dygn.

  3. Sila bort skal och gurka och kyl snapsen före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!