Snaps med julkryddor – stjärnanis och pomerans
I kyl: 4 dygn
Aktiv tid c:a 10 minuter
Recept på stjärnanis- och pomeranssnaps av Fredrik Eriksson och Långbro värdshus. Lättfixad snaps med julkryddor. Servera den sval men inte iskall.
Ingredienser
-
1 flaska
brännvin special
- (70 cl)
-
1 bit
pomeransskal
- torkat
-
3
stjärnanis
-
1
vaniljstång
-
2 msk
honung
- flytande
Gör så här
-
Bryt pomeransskalet i mindre bitar. Dela stjärnanisen i halvor. Skär en skåra i vaniljstången. Lägg allt i en stor glasburk.
-
Tillsätt honung och hälften av spriten. Sätt locket på glasburken och skaka.
-
Låt stå i kylen 2–4 dagar, skaka 1–2 gånger per dag.
-
Sila av kryddorna genom kaffefilter eller en mycket finmaskig sil. Häll på resten av spriten.