Snaps med julkryddor – stjärnanis och pomerans

Recept på stjärnanis- och pomeranssnaps av Fredrik Eriksson och Långbro värdshus. Lättfixad snaps med julkryddor. Servera den sval men inte iskall.

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin special - (70 cl)
  • 1 bit pomeransskal - torkat
  • 3 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Bryt pomeransskalet i mindre bitar. Dela stjärnanisen i halvor. Skär en skåra i vaniljstången. Lägg allt i en stor glasburk.

  2. Tillsätt honung och hälften av spriten. Sätt locket på glasburken och skaka.

  3. Låt stå i kylen 2–4 dagar, skaka 1–2 gånger per dag.

  4. Sila av kryddorna genom kaffefilter eller en mycket finmaskig sil. Häll på resten av spriten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!