Snabbpizza med ägg, tomat och skinka

Recept på lättlagad pizza. En riktigt enkel pizza med färskost, krämigt ägg och kallrökt skinka. Använd färdiga pizzabottnar eller stora, tunna pitabröd.

Snabbpizza med ägg, tomat och skinka
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 pizzabottnar - färdiga (à 180 g)
  • 150 g naturell färskost
  • 150 g kallrökt skinka
  • 300 g tomater - små
  • 4 ägg
  • 1 kruka basilika
  • 1 - 2 tsk oregano
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg ut pizzabottnarna på två plåtar och bred på färskost. Halvera skinkskivor och tomater.  Lägg skinka och tomater på pizzorna.

  2. Knäck två ägg på varje pizza och strö över 1 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–15 min. Strö över basilika och torkad oregano. Servera med sallad. 

Vad tyckte du om receptet?