Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek färsen i olja i en het panna i cirka 3 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt allt steka tills färsen fått fin färg, i 5–8 minuter.
Häll i 0,5 dl vatten, hälften av tomatsåsen och krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra i 2 minuter.
Bryt lasagneplattorna i stora bitar och skjut in dem i och under såsen så att de täcks och varvas med såsen. Platta till allt. Bred över resterande tomatsås och därefter bechamelsåsen jämnt. Strö över ost.
Tillaga lasagnen i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Täck eventuellt ytan med folie om den får för mycket färg.
Ta ut (var aktsam på det heta handtaget) och låt svalna lite före servering.
Strö över oregano och servera gärna med sallad.
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker