Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Snabblagad lasagne i stekpanna – one pot-pasta med nötfärs

Recept på enkel och snabblagad lasagne med smarta genvägar. Allt görs i en stekpanna, välj dock en som är ugnssäker och som har högre kanter.
Petra Lindstrand
Snabblagad lasagne i stekpanna – one pot-pasta med nötfärs
Snabblagad lasagne i stekpanna – one pot-pasta med nötfärs
Snabblagad lasagne i stekpanna – one pot-pasta med nötfärs
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 500 ml tomatsås - färdigkryddad, t ex Dolmio bolognese
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 7 lasagneplattor - (125 g)
  • 5 dl bechamelsås - färdig
  • 100 g ost - riven, t ex mozzarella och cheddar

Tillbehör

  • 1 kruka oregano
  • 150 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Stek färsen i olja i en het panna i cirka 3 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt allt steka tills färsen fått fin färg, i 5–8 minuter.

  4. Häll i 0,5 dl vatten, hälften av tomatsåsen och krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra i 2 minuter.

  5. Bryt lasagneplattorna i stora bitar och skjut in dem i och under såsen så att de täcks och varvas med såsen. Platta till allt. Bred över resterande tomatsås och därefter bechamelsåsen jämnt. Strö över ost.

  6. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Täck eventuellt ytan med folie om den får för mycket färg.

  7. Ta ut (var aktsam på det heta handtaget) och låt svalna lite före servering.

  8. Strö över oregano och servera gärna med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker