Snabba tomatsoppan

Krossade tomater finns med olika kryddningar. Vill du inte ha så stark soppa passar krossade tomater med örter i stället.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 300 g chorizo
  • 400 g potatis
  • 500 g tomater - med chilismak, finkrossade
  • 1 tärning örtbuljong
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka körvel - kvistar

Tillbehör

  • 8 skivor rågsiktsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär chorizokorven i bitar. Lägg korvbitarna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Korven kan också stekas i stekpanna om du inte vill sätta på ugnen.

  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Koka upp krossade tomater, buljongtärning och vatten. Tillsätt potatisen och koka soppan under lock ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg i korvbitarna vid servering. Garnera med körvel. Servera bröd till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!