Snabba sommarströmmingen

Ta tillvara sommarens skatter i form av fisk och grönsaker. Busenkel och god mat, precis som det ska vara när man är ledig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 strömmingfiléer - (350 g)
  • 1 paprika - gul eller röd
  • 1 squash
  • 2 tomater - röda eller gula
  • 2 knipplökar - röda
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 krm salt - + 2 krm
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 0,25 dl olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön - stötta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 2 msk gräslök - fint skuren

Tillbehör

  • ris - eller ljust surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skär squash på längden. Skär tomater, knipplök och fänkål i grova skivor.

  3. Stek squash och paprika hastigt i 2 msk olja i stekpanna, krydda med 1 krm salt.

  4. Klipp bort fenorna på strömmingsfiléerna. Krydda med 2 krm salt och peppar på båda sidor. Ringla 1 msk olja i bottnen på en ugnssäker form. Varva grönsakerna med strömmingsfiléerna.

  5. Dressing: Skala och skiva vitlöken i ­tunna skivor. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda vitlök, citronsaft och citronskal med övriga ingredienser till dressingen. Ringla den över fisken och grönsakerna.

  6. Tillaga strömmings- och grönsakslådan mitt i ugnen ca 15 min. Strö över gräslök och servera med ris eller bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!