Snabba ost- och olivbröd

Recept på snabba ost- och olivbröd. Grunden är en sconesdeg som smaksätts med örter, nötter och oliver. Passar till soppa eller på buffé.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 50 g ost - lagrad eller fetaost
  • 1 dl oliver - gröna, utan kärnor
  • 0,5 dl hasselnötter - sötmandlar eller valnötter
  • 1 tsk timjan - repad
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär smöret i tärningar och arbeta in det i mjölet till en smulig massa.

  2. Tärna osten, halvera oliverna och hacka nötterna grovt. Blanda ner ost, oliver, nötter och timjan i mjölblandningen. Tillsätt olja och mjölk och blanda samman till en kladdig deg.

  3. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bröden lite. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!