Snabba julköttbullar

Snabba julköttbullar rullas inte utan klickas ut i stekpannan vilket ger dem en hemlagat intryck. Rostad lök ger fin löksmak, och kanelen bidrar med lite julsmak.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 1,5 dl lök - rostad
  • 2 ägg
  • 2 msk kalvfond - konc
  • 0,75 tsk kanel - mald
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Krossa den rostade löken i en mortel. Blanda färsen med lök, ägg, fond och kryddor.

  2. Smält lite av smöret i en stekpanna. Klicka i färsen i småbitar i omgångar och stek dem runt om ca 5 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!