Snabba frukostfrallor – recept

Med detta enkla recept kan du briljera med nybakade frallor varje morgon! Ett recept på frukostbullar, här är det frallor bakade på vetemjöl och grahamsmjöl, som går snabbt att röra ihop och inte behöver jäsa. Godast nygräddade!
Mitt Kök
Foto: Jenny Grimsgård
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 5 dl vatten

Till pensling

  • 1 ägg
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och cirka hälften av vattnet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg.

  2. Häll upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills bröden fått fin färg. Servera frallorna nybakade.

Vad tyckte du om receptet?

Fler goda frukostrecept hittar du här!

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!