Snabba frukostbullar utan jäst - recept

Njut av nybakade frallor till frukost. Här är ett enkelt recept på frukostbullar utan jäst som du rör ihop på ett kick. Efter knappt 15 minuter i ugnen är de redo att ätas. Lätta att baka och lika goda till frukost som mellanmål eller kvällsfikat. Vill du göra dem lite matigare kan du ha i någon msk chiafrön och byta 2 dl vetemjöl mot till exempel grahamsmjöl.
Mitt Kök
Snabba frukostbullar utan jäst - recept
Snabba frukostbullar utan jäst - recept
Snabba frukostbullar utan jäst - recept
Foto: Mitt kök

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 0,25 msk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk sirap
  • 2,5 dl vatten

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.

  4. Tillsätt därefter sirap och vatten. Rör om tills du får en jämn smet.

  5. Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper.

  6. Gör 10-12 bollar av degen. Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer.

  7. Lägg bollarna på plåten och grädda i 12-15 minuter.

  8. Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar. Njut!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök