Recept från Mitt kök
Snabba frukostbullar utan jäst - recept
Njut av nybakade frallor till frukost. Här är ett enkelt recept på frukostbullar utan jäst som du rör ihop på ett kick. Efter knappt 15 minuter i ugnen är de redo att ätas. Lätta att baka och lika goda till frukost som mellanmål eller kvällsfikat.
Vill du göra dem lite matigare kan du ha i någon msk chiafrön och byta 2 dl vetemjöl mot till exempel grahamsmjöl.
Ingredienser
-
5 dl
vetemjöl
-
0,25 msk
salt
-
1 msk
bakpulver
-
2 msk
sirap
-
2,5 dl
vatten
Gör så här
-
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
-
Tillsätt därefter sirap och vatten. Rör om tills du får en jämn smet.
-
Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper.
-
Gör 10-12 bollar av degen. Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer.
-
Lägg bollarna på plåten och grädda i 12-15 minuter.
-
Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar. Njut!