Snabb lökmarmelad till ost

Lökmarmeladen går fort att steka ihop, men gör den i god tid så den hinner kallna.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk rårössocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • ostkex - eller knäcke
  • lagrad grevé
  • svensk blåmögelost - t ex Bredsjö blå eller Skärvångens blå ädel
  • brieost

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlökarna tunt. Fräs dem i olja i en stekpanna ca 5 min.

  2. Tillsätt socker, vinäger och vin. Sjud utan lock ca 10 min, tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Låt marmeladen kallna.

  3. Servera marmeladen med ost och kex.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!