Snabblagad kycklinggryta med paprika och chili

Recept på smakrik och lättlagad kycklinggryta med chili och pasta.

Christina Asplund
Snabblagad kycklinggryta med paprika och chili
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 g pastaskruvar
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 msk smör - + 1 msk rapsolja
  • 1 burk crème fraiche paprika & chili
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - + ½ dl vatten
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • salt - peppar

Till servering

  • broccolibuketter - kokta

Till garnering

  • persilja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Dela lårfiléerna i bitar. Bryn dem runt om på hög värme i en stekpanna med smör och rapsolja. Lägg över dem i en traktörpanna. Rör ner crème fraichen, kycklingfond, majsstärkelse utrört i vatten och koka upp.

  2. Tillsätt skivade salladslökar och skivad röd paprika. Låt sjuda, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokta pastaskruvar och broccolibuketter. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Grytan passar bra att frysa in till matlådor.

Recept från Mitt kök