Snabb kimchi

Denna snabba kimchi blir inte lika saftig som den syrade och smaken skiljer också något, men för den som inte har tid eller plats är denna variant både god och enkel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg salladskål
  • 2 msk risvinsvinäger - eller vitvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 2 - 3 cm ingefära - (ca 30 g)
  • 3 stora vitlöksklyftor - stora
  • 2,5 msk kodjokaro (chilipeppar) - eller annan chilipeppar

Gör så här

  1. Lossa kålbladen och skölj dem. Skär dem i 1 cm breda strimlor och lägg dem i en skål.

  2. Tillsätt vinäger och salt och blanda väl.

  3. Skala ingefära och vitlök och riv ner i salladen. Tillsätt chili och blanda väl. Använd gärna plasthandskar.

  4. Låt stå i kylen 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!