Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker

En värmande kikärtsgryta passar perfekt på ruggiga höstdagar. Grytan går fort att laga och ger en härligt fyllig smak som passar bra ihop med en grönsallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl kikärter - GoGreen Ready in 5 Kikärter
  • 1 dl gul lök - hackad
  • 800 g tomater - krossade
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning buljong
  • 3 dl apelsinjuice
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk curry
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chili
  • salt
  • peppar
  • 1 näve cashewnötter

Gör så här

  1. Hacka löken och stek tillsammans med kikärtorna i en kastrull ett par minuter på medelvärme.

  2. Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop. Smaka av med kryddorna.

  3. Låt grytan koka upp och låt puttra i 25 minuter på medelvärme. Häll i nötterna när någon minut av koktiden återstår. Salta och peppra efter smak. Servera med basmatiris och en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!