Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker

En värmande kikärtsgryta passar perfekt på ruggiga höstdagar. Grytan går fort att laga och ger en härligt fyllig smak som passar bra ihop med en grönsallad.

Allt om Mat
Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker
Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker
Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker

Ingredienser

  • 3 dl kikärter - GoGreen Ready in 5 Kikärter
  • 1 dl gul lök - hackad
  • 800 g tomater - krossade
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning buljong
  • 3 dl apelsinjuice
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk curry
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chili
  • salt
  • peppar
  • 1 näve cashewnötter

Gör så här

  1. Hacka löken och stek tillsammans med kikärtorna i en kastrull ett par minuter på medelvärme.

  2. Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop. Smaka av med kryddorna.

  3. Låt grytan koka upp och låt puttra i 25 minuter på medelvärme. Häll i nötterna när någon minut av koktiden återstår. Salta och peppra efter smak. Servera med basmatiris och en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?