Snabb jordgubbs- och basilikaglass

Recept på snabb jordgubbs- och basilikaglass. Passa på att frossa i jordgubbar när de är som bäst. Frys, mixa och njut!
Elisabeth Johansson
Snabb jordgubbs- och basilikaglass
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 lime
  • 2 msk honung - –3 msk, flytande
  • 2 dl yoghurt - grekisk, eller ­sojayoghurt med vaniljsmak
  • 2 msk basilika - –3 msk, hackad

Tillbehör

  • jordgubbar
  • basilikablad

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dem i frysen tills de är till hälften infrysta.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa jordgubbarna i en mixer och tillsätt limesaft och skal, honung, yoghurt och basilika.

  3. Ät genast eller ställ den i frysen 1/2–1 timme. Servera med extra jordgubbar och basilika.

Vad tyckte du om receptet?