Snabb glass med choklad- och jordnötskrisp

Ta en genväg med färdigköpt vaniljglass och sätt din egen smak på glassen. Den här blir barnsligt god med choklad- och jordnötstäckta frasiga puffar.

Petra Lindstrand
Snabb glass med choklad- och jordnötskrisp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - (55 %)
  • 50 g ljus choklad
  • 0,75 dl jordnötssmör - med eller utan crunch
  • 1 krm flingsalt
  • 6 dl Rice krispies - eller cocoa pops
  • 1,5 l vaniljglass

Tillbehör

  • rånstrutar

Gör så här

  1. Finhacka all choklad. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad.  

  2. Rör i ljus choklad, jordnötssmör och flingsalt och låt allt smälta ihop.

  3. Blanda ner flingorna i chokladsmeten. Häll ut i ett jämn lager på ett bakplåtspapper lagd på en bricka eller plåt.  Ställ in i kylen i ca 30 min.

  4. Låt glassen tina i långsamt i kyl. Den ska mjukna så den går att röra.

  5. Bryt eller hacka chokladen i små bitar. Rör ihop glassen med chokladflingorna. Lägg tillbaka glassen i glassbyttan och frys om glassen, i ca 3 tim.

  6. Skopa upp kulor och servera i rånstrutar.

Vad tyckte du om receptet?