Snabblagad paella med fisk och skaldjur
En underbar fisk- och skaldjurspaella! För att göra paella på ett snabbare sätt - använd färdig risotto-mix.
Ingredienser
-
1 påse
risottoris
- med saffran. t ex från Itigo, 200 g
-
1
vitlöksklyfta
-
1 msk
tomatpuré
-
3
sardellfiléer
-
1 burk
paprika
- strimlad grillad (290 g)
-
1 tsk
paprikapulver
- gärna rökt
-
1 dl
vitt vin
- torrt
-
1 kapsel
fiskfond
- Fond du chef, Knorr
-
5 dl
vatten
-
150 g
haricots verts
-
300 g
torskrygg
-
0,5 tsk
salt
- + 0,5 tsk
-
250 g
pilgrimsmusslor
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
8
havskräftor
- eller stora räkor
-
1 msk
olivolja
- + 1 msk
Garnering
-
0,5 kruka
körvel
-
4 bitar
citron
- ev
Gör så här
-
Skala och finhacka eller pressa vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och sardeller på medelvärme i 2 msk av oljan från paprikan. Passa noga så att det inte bränns. Tillsätt paprikapulvret och häll ner risblandningen. Fräs ca 1 minut. Häll över vinet och tillsätt fiskfond och vatten. Täck med lock och sjud ca 15 min.
-
Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
-
Skär torsken i 2 x 2 cm stora bitar och krydda med 1/2 tsk salt. Vänd försiktigt ner bönor och avrunnen paprika i paellan, späd eventuellt med lite vatten om den känns torr. Lägg fiskbitarna överst och lägg på lock. Sjud ca 5 min, tills fisken är vit och fast.
-
Krydda pilgrimsmusslorna med 1/2 tsk salt och peppar. Stek först kräftorna och sedan musslorna på båda sidor i het panna med 1 msk olja. Lägg skaldjuren på paellan. Ringla över 1 msk olja och garnera med körvel. Servera eventuellt med citron.
-
Kökstipset! Färdigkryddat risottoris innehåller lök, buljong och kryddor. Den kan ersättas med 2 1/2 dl risottoris, 1 smulad grönsaksbuljongtärning och 1/2 påse saffran.