Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter

Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter är fluffigt och gott. Det blir lite mer nötbräck än vad som går åt men det är svårt att göra en mindre sats. Å andra sidan är det så gott så det går att äta som godis.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk rom - mörk

Nötter

  • 0,5 dl hasselnötter - rostade
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

  1. Vispa grädde, äggula, kakao och florsocker fluffigt med elvisp.Rör i romen. Fördela moussen i glas och ställ i kylen till servering.

  2. Nötter: Grovhacka nötterna. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Blanda i nötter, smör och salt och vänd snabbt runt så att allt blandas. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.

  3. Bryt nötbräcket i bitar och stick ner dem i moussen. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!