Asiatiska pickles - på en timme

Asiatiska pickles med lätt smak av ingefära och sesam. Passar fint till olika nudelrätter och grytor.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 200 g rättika
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 dl risvinäger
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk ingefära - färsk riven

Tillbehör

  • sesamolja
  • sesamfrö
  • mynta - finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter och rättika. Skär skivorna i tunna stavar och lägg i en skål. Kärna ur och finstrimla chilin och blanda ner.

    Foto: Per Ranung

  2. Rör ihop vinäger, socker, vatten, fisksås och ingefära. Rör tills sockret lösts upp. Häll blandningen över grönsakerna. Låt stå svalt ca 45 min.

    Foto: Per Ranung

  3. Lägg upp lite av inläggningen i en serveringsskål. Droppa över sesamolja och strö på sesamfrön och mynta.

    Foto: Per Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!