Asiatiska pickles - på en timme

Asiatiska pickles med lätt smak av ingefära och sesam. Passar fint till olika nudelrätter och grytor.

Petra Lindstrand
Asiatiska pickles - på en timme
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 200 g rättika
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 dl risvinäger
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk ingefära - färsk riven

Tillbehör

  • sesamolja
  • sesamfrö
  • mynta - finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter och rättika. Skär skivorna i tunna stavar och lägg i en skål. Kärna ur och finstrimla chilin och blanda ner.

    Foto: Per Ranung

    asiatisk-pickles-snabb-3

  2. Rör ihop vinäger, socker, vatten, fisksås och ingefära. Rör tills sockret lösts upp. Häll blandningen över grönsakerna. Låt stå svalt ca 45 min.

    Foto: Per Ranung

    asiatisk-pickles-1

  3. Lägg upp lite av inläggningen i en serveringsskål. Droppa över sesamolja och strö på sesamfrön och mynta.

    Foto: Per Ranung

    asiatisk-pickles-2

Vad tyckte du om receptet?