Asiatiska pickles - på en timme
Asiatiska pickles med lätt smak av ingefära och sesam. Passar fint till olika nudelrätter och grytor.
Ingredienser
-
200 g
morötter
-
200 g
rättika
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
2 dl
risvinäger
-
1 dl
rörsocker
-
1 dl
vatten
-
2 msk
asiatisk fisksås
-
1 msk
ingefära
- färsk riven
Tillbehör
-
sesamolja
-
sesamfrö
-
mynta
- finstrimlad
Gör så här
-
Skala och skiva morötter och rättika. Skär skivorna i tunna stavar och lägg i en skål. Kärna ur och finstrimla chilin och blanda ner.
Foto: Per Ranung
asiatisk-pickles-snabb-3
-
Rör ihop vinäger, socker, vatten, fisksås och ingefära. Rör tills sockret lösts upp. Häll blandningen över grönsakerna. Låt stå svalt ca 45 min.
Foto: Per Ranung
asiatisk-pickles-1
-
Lägg upp lite av inläggningen i en serveringsskål. Droppa över sesamolja och strö på sesamfrön och mynta.
Foto: Per Ranung
asiatisk-pickles-2