Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps

Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps har en väldigt speciell smakkombination. Doftar och smakar mycket smultron och jordgubb. Chili­styrkan sitter i eftersmaken.

Elisabeth Johansson
Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 35 cl brännvin - t ex vodka
  • 2 dl jordgubbar och smultron
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 tsk strösocker - ev

Gör så här

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg jordgubbar, smultron, chili och pepparkorn i spriten. Låt stå ca 3 dygn.

  2. Sila och smaka eventuellt av med socker.

  3. Passar bra till: Inlagd sill, citronsill, gravad lax och fetaostsallad med vattenmelon.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Per Ranung