Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Recept på smulpaj med rabarber och jordgubbar. En härlig stor paj, som räcker till många.
Lena Söderström
Foto: Lennart Weibull
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa - kylskåpskallt
  • 125 g smör - rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm flingsalt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelspån

Fyllning

  • 700 g rabarber - ca
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk Maizenamjöl
  • 0,5 msk smör - till formen

Till garnering och servering

  • florsocker
  • myntakvist - eller plockade blad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt smör i klickar, socker, mjöl och salt, nyp ihop till en deg. Blanda i havregryn och mandelspån.

  3. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Snoppa av och dela jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar med socker och maizena i en bunke. Lägg fyllningen i en smord pajform. Strö över smulpajdegen och grädda i mitten av ugnen 35–40 minuter tills den har fått fin färg.

  4. Garnera med siktat florsocker och mynta. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök