Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Recept på smulpaj med rabarber och jordgubbar. En härlig stor paj, som räcker till många.
Lena Söderström
Foto: Lennart Weibull
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa - kylskåpskallt
  • 125 g smör - rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm flingsalt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelspån

Fyllning

  • 700 g rabarber - ca
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk Maizenamjöl
  • 0,5 msk smör - till formen

Till garnering och servering

  • florsocker
  • myntakvist - eller plockade blad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt smör i klickar, socker, mjöl och salt, nyp ihop till en deg. Blanda i havregryn och mandelspån.

  3. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Snoppa av och dela jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar med socker och maizena i en bunke. Lägg fyllningen i en smord pajform. Strö över smulpajdegen och grädda i mitten av ugnen 35–40 minuter tills den har fått fin färg.

  4. Garnera med siktat florsocker och mynta. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!