Smulpaj med blåbär och svarta vinbär

Glutenfri smulpaj med en härlig blandning av söta blåbär och syrliga svarta vinbär. Servera med lättvispad grädde.

Elisabeth Johansson
Smulpaj med blåbär och svarta vinbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Smuldeg

  • 175 g smör - mjukt
  • 1 dl honung
  • 2 dl havremjöl - eller mixade havregryn
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl majsstärkelse (Maizena)

Fyllning

  • 3 dl blåbär
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 msk honung

Till servering

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda smör, honung, havremjöl, havregryn, mandelmjöl och majsstärkelse till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en rund pajform cirka 22 centimeter i diameter, tryck ut degen upp på kanten också.

  3. Blanda blåbär, svarta vinbär, majsstärkelse och honung i en bunke. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över resten av smulorna.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök