Smulpaj i burk med rårörda bär

Här serveras smulpajen i burkar så alla får en varsin bärpaj. Pajen toppas med en kräm på vit choklad, grädde och färskost. Du kan förbereda pajen i god tid och bara hälla allt i burken före serveringen. 

Lena Söderström
Smulpaj i burk med rårörda bär
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 3 dl kokosmjöl
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl strösocker
  • 125 g smör - rumsvarmt

Bär

  • 1 l bär - blandade, t ex hallon, lingon, röda vinbär, rensade
  • 5 - 6 msk strösocker

Kräm

  • 100 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde - + 0,5 dl
  • 200 g naturell färskost

Gör så här

  1. Bär: Blanda bär och socker. Låt stå i ca 15 min.

  2. Blanda kokosmjöl, riven kokos och socker. Tillsätt smöret i klickar och nyp ihop till en smuldeg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 175°. Smula ut degen i ett jämt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min, rör om då och då. Låt kallna.

  4. Kräm: Hacka chokladen. Koka upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält. Låt kallna, men inte stelna.

  5. Vispa färskosten fluffig. Tillsätt chokladen och vispa ihop. Blanda i 1/2 dl grädde.

  6. Fördela bären i portionsskålar eller i burkar. Toppa med smuldegen, spara ca 1 msk till garnering. Spritsa eller klicka över färskosttoppingen och smula över den sparade degen.

  7. Tips: Spritsa krämen i portionsstora toppar på ett bakplåtspapper och förvara i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Spritsa krämen i portionsstora toppar på ett bakplåtspapper och förvara i kylen fram till servering.