Smulig smulpaj med rabarer

Rabarberpaj som är en supergod smulig smulpaj. Det är Söndags Linda Grahns enkla rabarberpaj. En favorit året om!
Linda Grahn
Smulig smulpaj med rabarer
Smulig smulpaj med rabarer Foto: Linda Grahn

Rabarberpaj smulpaj

  • 4 - 6 rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 3 - 4 dl havregryn
  • 100 g smör
  • några matskedar flytande honung

Till servering

  • grädde - glass eller vaniljsås

Gör så här

  1. Bakom vårt hus växer det rabarber hela sommaren.

  2. Jag brukar rensa den på trappan och skära ner direkt i formen.

  3. Ungefär 2 dl strösocker häller jag på och låter stå några minuter.

  4. Sedan nyper jag ihop 3–4 dl havregryn med 100 g smör och några matskedar flytande honung så det blir en smulig deg. 20–25 minuter i ugn som är på 200 grader. Jag gillar när den är knaprig på ytan. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!