Smörstekta nässlor

Vårens vitaminrika nässlor förvälls och smörsteks - och blir ett utmärkt tillbehör till blinier och lax.
Allt om Mat
Foto: Michael Förster

Ingredienser

  • 2 l nässlor - (ca 100 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Hittar du ett bra nässelställe så sätt på dig trädgårdshandskar och plocka späda skott eller topparna på större plantor.

    Foto: Michael Förster

  2. Skölj nässlorna noggrant i kallt vatten. Låt dem rinna av.

    Foto: Michael Förster

  3. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i de sköljda nässlorna. Låt dem sjuda ca 1 minut. Häll av vattnet och låt dem rinna av och svalna.

    Foto: Michael Förster

  4. Hacka nässlorna. Skala och finhacka löken. Stek nässlor och lök i smör i en stekpanna ca 5 min på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.

    Foto: Michael Förster

  5. tillsammans med lax.

    Foto: Michael Förster

    Servera nässlorna på nystekta blinier och lägg på rimmad lax och en klick gräddfil eller crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!