Smörslungade rödbetor med fetaost

Rödbetor och fetaost är en fantastisk kombination! Gott både som förrätt och som tillbehör till exempelvis grillade lammkotletter.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 g rödbetor - små , ca
  • 75 g smör
  • 3 msk timjanblad - repade
  • 2 msk honung - flytande
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 100 - 150 g fetaost

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Behåll rotspets och lite av blasten så håller de färgen. Spola under rinnande vatten, tryck av skalet.

  2. Bryn smöret i en kastrull och ta från värmen. Blanda i timjanblad och honung. Vänd ner rödbetorna, värm försiktigt.

  3. Krydda med salt och peppar. Lägg upp och smula över ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök