Smörrebröd med avokado, räkor och rom

Smörrebröd kan kallas Danmarks nationalrätt, och är en smörgås som ofta består av en skiva grovt bröd med olika pålägg. Här med avokado, räkor och rom. Mums!
Anna Wendt
Smörrebröd med avokado, räkor och rom
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivor bröd
  • 2 msk smör
  • 3 avokado - mogna
  • 250 g räkor - skalade, i lake
  • 75 g löjrom - eller stenbitsrom
  • vattenkrasse - eller annan krasse
  • 6 citronskivor
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bred brödskivorna med smör. Skiva avokadon tunt.

  2. Fördela avokado och räkor på smörgåsarna. Toppa med löjrom, krasse och citronskivor. Strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?