Smörrebröd med äggröra och rökt lax

Fröströssel som blir över passar fint att strö över sallader.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivor bröd
  • 2 msk smör
  • 6 skivor lax - kallrökt
  • 4 rädisor - –6
  • 2 msk smörgåskrasse - klippt

Äggröra

  • 4 ägg
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Fröströssel, ca 1 1/2 dl

  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 0,25 tsk flingsalt

Garnering

  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Fröströssel: Blanda alla ingredienser.

  2. Äggröra: Blanda äggen med grädde, vatten, salt och peppar i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i äggstanningen. Sänk till medelvärme och rör tills äggröran är krämig.

  3. Bred brödskivorna med smör. Skiva rädisorna tunt. Toppa med äggröra, lax, rädisor och krasse. Avsluta med 1–2 msk fröströssel och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!