Smörgratinerad hummer – recept från restaurang Camara

Recept på gratinerad hummer från restaurang Camara. Med hummertinan mitt i restaurangen serveras alldeles nykokt och smörgratinerad hummer.
Allt om Mat

Gratinerad hummer

  • 2 humrar - kokta
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl persilja - mycket finhackad
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 dl sherry - torr
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör samman smör, sherry, persilja och senap. Krydda med salt och peppar.

  2. Klyv hummern i halvor. Hugg jack i klorna på 2 ställen med en stadig kockkniv. Då går det bra att bryta isär klorna och lätt få tag köttet inuti.

  3. Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat, även klorna. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen ca 5 min bara så att den blir varm och får lite färg på ytan. Servera genast.

SE ÄVEN

Läckraste snittarna till fest

Tre goda fördrinkar att bjuda på

Chokladfondant med nutella till dessert

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!