Smörgåstårta med skinka

Smörgåstårta med skinka och matjes - kallas Skåning. I den här smörgåstårtan samsas de typiskt söta och kryddiga skånska smakerna utmärkt.
Allt om Mat

Bröd

  • 32 kavring - (4 lager) skivor
  • smör - eller Bregott

Lager 1

  • 75 g spickeskinka
  • 1 dl potatissallad
  • 1 dl potatissallad
  • 0,5 rödlök - finhackad
  • 0,5 rött äpple - finhackat
  • svartpeppar - en nypa (ev.)

Lager 2

  • 100 g leverpastej - ugnsbakad
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 ättiksgurkor - stora

Lager 3

  • 200 g senapssill
  • 200 g senapssill
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk philadelphia

Täckning

  • 150 g philadelphia
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 grönsalladshuvud - stort

Topping

  • 3 ägg - hårdkokta
  • 2 matjessillfiléer - hela
  • 6 rädisor
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Koka äggen i tio minuter. Låt dem svalna helt i kallt vatten innan du skalar dem, så slipper du en grön hinna kring gulan.

  2. Skiva kavringen och kantskär den. Smöra brödet noga, det håller ihop strukturen.

  3. LAGER 1: Hacka skinkan lite lagom fint, skalad rödlök och äpple mycket fint. Blanda med potatissalladen. Smaka av med svartpeppar

  4. LAGER 2: Vispa grädden styv. Mosa pastejen med en gaffel och rör ihop med den vispade grädden till en luftig blandning. Mixa ej, då förstörs konsistensen. Finhacka ättiksgurkorna och blanda ner mot slutet.

  5. LAGER 3: Använd hela burken senapssill, men ta upp och finhacka sillbitarna. Blanda med en gaffel senapssill, extra skånsk senap och philadelphiaost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!