Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre

Recept på smördegstarte med glaserad lök och chèvre. Lyxig mingelrätt som får julsmak när löken kokas i glögg.

Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg - kyld, (250 g)
  • 600 g rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vinglögg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 450 g chèvreost

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Fräs den i olja i en stekpanna på medeltemperatur ca 3 min. Häll på glöggen och låt den koka in. Krydda med salt. Låt löken svalna något.

  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut smördegen till 30 x 40 cm på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen och lägg på löken.

  3. Skär osten i skivor och fördela över tarten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Skär tarten i bitar och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?