Smördegsskålar med chèvre, valnötter och rosmarin

Recept på smördegsskålar med chèvre, valnötter och rosmarin. Små fina, sötsalta tilltugg som passar bra ihop med champagnedrinken.

Ingredienser

  • 1 smördegsrulle - kyld, (250 g)
  • 150 g chèvreost
  • 1 kvist rosmarin

Honungsrostade valnötter

  • 1,5 dl valnötter
  • 1,5 msk honung

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Valnötter: Smula sönder valnötterna i en torr stekpanna. Rosta på låg värme tills de fått lite färg. Ringla över honungen och låt sjuda 3–4 min. Häll nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och skär den i 12 bitar. Tryck ut varje bit i en muffinsplåt eller i aluminiumfolieformar. Fyll degskålarna med ost och hackad rosmarin.

  3. Grädda skålarna mitt i ugnen  ca 15 min, tills smördegen fått fin färg.

  4. Toppa smördegsskålarna med honungsrostade valnötter och rosmarin. Servera nygräddade.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!