Smördegspalmiers med Västerbottensost och kummin

Små smördegsbakelser med ost och kummin smakar underbart till glögg. Snabba och enkla att göra – men försvinnande goda att äta.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Smördegspalmiers med Västerbottensost och kummin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg - kyld, ca 250 g
  • 50 g västerbottensost - riven
  • 2 tsk kumminfrön

Pensling

  • 1 ägg - uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsrullen.

  2. Pensla smördegen med ägg och strö över osten. Mortla 1 tsk kumminfrön och strö det över smördegen.

  3. Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Pensla på lite ägg på insidan och tryck försiktigt ihop. Skär rullen i skivor, ca 1 ½ cm tjocka, och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.

  4. Pensla skivorna med ägg. Strö över 1 tsk hela kumminfrön.

  5. Grädda smördegsbakelserna mitt i ugnen i ca 12 min tills de är gyllenbruna.

Vad tyckte du om receptet?

Se även recept på:

Våra bästa lussebullar 

Saftig mjuk pepparkaka

Pepparkaksdeg