Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal

Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal passar bra till drinken.
Jennie Benjaminsson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 24 smördegskrustader
  • 200 g anklevermousse
  • 2 msk mandel - rostad, flagad
  • 2 msk persilja - finhackad

Syltade apelsinskal

  • 2 apelsiner
  • 0,5 dl syltsocker
  • 1 msk Grand Marnier - ev

Gör så här

  1. Apelsinskal: Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Raspa av skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut apelsinsaften, mät till 1 1/2 dl. Koka upp vatten i en kastrull och förväll apelsinskalet. Spola skalen i iskallt vatten och förväll en gång till i samma kokvatten. Lägg skalen i kallt vatten.

  2. Sila apelsinsaften och koka upp den. Skumma eventuellt. Tillsätt syltsocker, apelsinskal och eventuellt apelsinlikör. Låt koka 2–3 min. Häll den syltade apelsinen i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt kallna. Förvara i kylen.

  3. Sätt ugnen på 170°. Värm eventuellt krustaderna ca 5 min. Lägg anklevermoussen i en spritspåse med rund tyll och spritsa den i krustaderna. Toppa med en liten klick syltad apelsin, flagad mandel och persilja. Servera direkt.

  4. Kökstipset! Smördegskrustaderna finns att köpa i välsorterade matbutiker. De kan ersättas med crostini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!