Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal

Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal passar bra till drinken. 

Jennie Benjaminsson
Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 24 smördegskrustader
  • 200 g anklevermousse
  • 2 msk mandel - rostad, flagad
  • 2 msk persilja - finhackad

Syltade apelsinskal

  • 2 apelsiner
  • 0,5 dl syltsocker
  • 1 msk Grand Marnier - ev

Gör så här

  1. Apelsinskal: Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Raspa av skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut apelsinsaften, mät till 1 1/2 dl. Koka upp vatten i en kastrull och förväll apelsinskalet. Spola skalen i iskallt vatten och förväll en gång till i samma kokvatten. Lägg skalen i kallt vatten.

  2. Sila apelsinsaften och koka upp den. Skumma eventuellt. Tillsätt syltsocker, apelsinskal och eventuellt apelsinlikör. Låt koka 2–3 min. Häll den syltade apelsinen i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt kallna. Förvara i kylen.

  3. Sätt ugnen på 170°. Värm eventuellt krustaderna ca 5 min. Lägg anklevermoussen i en spritspåse med rund tyll och spritsa den i krustaderna. Toppa med en liten klick syltad apelsin, flagad mandel och persilja. Servera direkt.

  4. Kökstipset! Smördegskrustaderna finns att köpa i välsorterade matbutiker. De kan ersättas med crostini.

Vad tyckte du om receptet?