Smördegsknyten med nektariner och vaniljkräm

Vill du att det ska gå snabbare att baka dessa frasiga knyten använder du snabbmarsánkräm och smaksätter med lite extra vaniljsocker.
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 1 smördegsplatta - kyld (250 g)
  • 3 nektariner
  • 0,5 dl pistaschnötter utan skal

Vaniljkräm

  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk vaniljsocker

Pensling

  • 1 ägg

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Vaniljkräm: Blanda mjölk, grädde, äggula, majsstärkelse och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Blanda i vaniljsocker och låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär dem i klyftor eller bitar. Grovhacka nötterna.

  3. Rulla ut smördegen och skär den i 6 rutor. Lägg en klick vaniljkräm mitt på rutorna och lägg på nektariner. Ta upp hörnen på smördegen och tryck till dem. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Strö på nötterna.

  4. Grädda knytena mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem ljumma med glass till. 

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!