Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost
I ugn: 25 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost. Riktigt juliga smaker med grönkål, druvor och ost blir fint till glöggen.
Ingredienser
-
1
smördegsplatta
- kyld (250 g)
-
150 g
gruyère
-
200 g
färskost
- naturell
-
200 g
grönkål
-
150 g
vindruvor
-
3 msk
tranbär
- torkade
-
3 msk
valnötskärnor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt.
-
Riv osten och blanda med färskosten. Bred krämen över smördegen. Lämna en liten kant runt om, ca 1 cm.
-
Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort mittstången. Lägg grönkålen på degen.
-
Halvera druvorna och ta bort eventuella kärnor. Fördela druvorna på kålen.
-
Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills kanterna är gyllene.
-
Strö tranbär och valnötskärnor på flarnet och låt svalna. Klipp i bitar och servera.