Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost

Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost. Riktigt juliga smaker med grönkål, druvor och ost blir fint till glöggen.
Liselotte Forslin
Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost.
Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 smördegsplatta - kyld (250 g)
  • 150 g gruyère
  • 200 g färskost - naturell
  • 200 g grönkål
  • 150 g vindruvor
  • 3 msk tranbär - torkade
  • 3 msk valnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt.

  2. Riv osten och blanda med färskosten. Bred krämen över smördegen. Lämna en liten kant runt om, ca 1 cm.

  3. Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort mittstången. Lägg grön­kålen på degen.

  4. Halvera druvorna och ta bort eventuella kärnor. Fördela druvorna på kålen.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills kanterna är gyllene.

  6. Strö tranbär och valnötskärnor på flarnet och låt svalna. Klipp i bitar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!