Smördegsflarn med fänkålssallad och tångkaviar
Tid i ugn:
Aktiv tid c:a 15 minuter
Smördegsflarn med fänkålssallad och tångkaviar är frasigt och gott. Tångkaviar är egentligen ingen kaviar utan består av havstång som formats till små kulor, färgats och smaksatts för att likna fiskrom.
Ingredienser
-
0,5
smördegsplatta
- (à 250 g), kyld
-
0,25 kruka
dill
-
1 dl
crème fraiche
- lätt
-
25 g
ost
- riven lagrad, t ex prästost
-
1 krm
salt
- + 2 krm
-
1 krm
svartpeppar
- nymald + 1 krm
-
1
fänkålsstånd
- litet (150 g)
-
1 msk
olivolja
-
0,5 msk
citron
- pressad
-
10
rädisor
-
10
sockerärter
- färska
-
50 g
tångkaviar
- röd
Garnering
-
dill
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skär smördegen i 2 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka dillen och blanda den med crème fraiche och ost. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Bred blandningen på degen. Grädda smördegen mitt i ugnen ca 15 min.
-
Ansa och finstrimla fänkålen. Hyvla den tunt, gärna på mandolin. Blanda fänkålen med olja och citronsaft. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
-
Ansa och skiva rädisor. Ansa och finstrimla sockerärterna. Blanda rädisor och sockerärter med fänkålen.
-
Ta flarnen ur ugnen och lägg på fänkålssalladen. Toppa med tångkaviar och garnera med dill. Servera genast.