Smördegsbullar med blåbärsfyllning

Recept på smördegsbullar fyllda med blåbär. Använder du färska bär, ska du frysa in dem före bakningen. Frysta bär tinas sakta under gräddningen och ”blöder” inte lika mycket som färska bär.
Mitt Kök
Foto: Lennart Weibull
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 förp smördeg - utkavlad färsk
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
  • 3 dl blåbär - frysta
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 - 5 msk strösocker

Till garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet och lägg den på en plåt. Stansa ut 6 rundlar med ett kakmått eller glas, cirka 11 centimeter i diameter. Nagga smördegsbottnarna med en gaffel och pensla med äggulan som vispats med vatten.

  3. Blanda de frysta blåbären med potatismjölet och lägg dem i mitten på bottnarna, spara en kant runtom. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

  4. Blanda crème fraiche och socker till sockret smält. Klicka krämen över bären och låt bakelserna kallna. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Lennart Weibull

Recept från Mitt kök