Smörbrynt päron och ädelost

Smaskig efterrätt till buffébordet. Smörbrynt päron och ädelost är supergott till ost. Päronen steks med smör och vinäger.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 päron
  • 150 g ädelost - gärna Valdeon
  • 25 g smör
  • 2 tsk rosébalsamvinäger - (Zeta) eller vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i kuber, ca 2 cm i diameter. Skär osten i lika stora tärningar.

  2. Bryn smöret i en het stekpanna tills det doftar nötigt. Tillsätt päronen och stek runt om ca 1 minut. Tillsätt vinägern och låt koka in 10 sekunder. Låt svalna.

  3. Trä på en päronbit och därefter en ostbit på små spett och servera.

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!