Smoothie

Vissa använder proteinpulver i smoothien. Här har vi i stället tillsatt ägg, som också innehåller mycket protein. Grönsaksjuicen är grunden i smoothien.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 morötter - (ca 700 g)
  • 1 rödbeta
  • 1 bit ingefära - (3-4 cm)
  • 5 äpplen - syrliga, t ex granny smith
  • 1 brocollistjälk
  • 1 msk lime - pressad

Smoothie (8 dl)

  • 5 dl äppel- och grönsaksjuice - eller havremjölk
  • 2 stora bananer - mogna
  • 300 g hallon - frysta
  • 3 msk linfröolja
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 ägg

Strössel

  • 2 msk linfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 tsk kanel - mald

Juice

  1. Skala morötter, rödbeta och ingefära. Skär äpplena i stora klyftor. Skär broccolistjälken i bitar.

  2. Pressa juice ur alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Smaksätt med limesaft.

  3. Juicen kan användas som bas i smoothie eller så dricks den naturell.

Smoothie

  1. Häll juice eller havremjölk i en mixer eller mixerkanna. Skala och skär bananerna i bitar. Lägg dem i kannan och tillsätt hallon, olja, lime och ägg. Mixa slätt i mixer eller med mixerstav.

  2. Strössel: Blanda ingredienserna och strö dem över smoothien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!