Smashad parmesanpotatis – recept

Underbart gott recept på smashad parmesanpotatis som krossas och rostas med vitlök i ugnen. Riktigt gott som tillbehör till exempelvis kött eller fisk. En succé för stora och små!

Petra Lindstrand
Smashad parmesanpotatis – recept
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg potatis - t ex Amandine
  • 4 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g parmesan - riven
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka potatisen nätt och jämnt klar i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.

  2. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en stekspade så att de blir platta och går sönder. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem runt om på plåten. Ringla över olja och se till att potatisen får olja på undersidan också.

  3. Strö över parmesanen och krydda med flingsalt och peppar.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått ordentligt med färg.

Vad tyckte du om receptet?

Serveringstips

Servera gärna med kyckling i marsalasås med soltorkade tomater och karljohanssvamp och zucchinisallad.

Läs mer: Krämig fläskfilégratäng