Smält camembert med hjortron och pepparkakor

Smältande ost, hjortronmylta och pepparkakor – vilket lyckat smakäktenskap! Om du inte hittar camembert i ask går det lika bra att lägga osten på en plåt med bakplåtspapper. Och brieost fungerar precis lika bra som camembert.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 pkt hjortron - frysta, 250 g
  • 0,75 dl socker
  • 2 camembert - à 250 g
  • pepparkakor

Gör så här

  1. Tina hjortronen. Det blir bäst om man låter bären tina i kylen under lite längre tid.

  2. Blanda ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör några gånger under tiden med en träslev. Förvara sedan i kylen.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Värm osten i ugnen cirka 7 minuter. Om osten värms i asken, ta bort papperet först. Lägg annars osten på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Servera genast tillsammans med hjortron och pepparkakor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök