Smakrik currygryta med ris
Koktid: 10 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Spännande snabblagad gryta som har en mustig, lite sötaktig smak av mango chutney och en liten hetta från chili. Det går bra att välja annat kött, t ex kyckling eller nöt eller ett vegetariskt alternativ.
Ingredienser
-
600 g
fläskytterfilé
- gärna gårdsgris
-
1
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
2
paprikor
- olika färger
-
2 tsk
curry
-
2 dl
crème fraiche
-
0,5 dl
mango chutney
-
1
hönsbuljongtärning
-
1 tsk
sambal oelek
- eller annan chilipasta
-
smör
-
majsstärkelse (Maizena)
-
salt
-
nymald svartpeppar
Tillbehör
-
3 dl
basmatiris
-
70 g
salladsmix
-
1 kruka
koriander
Gör så här
-
Putsa och skär fläsket i tjocka strimlor. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
-
Bryn köttet i två omgångar i en het stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt lök, vitlök, paprika och curry och låt steka med i ca 2 min Lägg över kött och grönsaker i en gryta.
-
Rör i crème fraiche, 3 dl vatten, mango chutney, buljongtärning och sambal. Låt grytan sjuda under lock i ca 10 min. Red av grytan med 1 msk majsstärkelse utrörd i lite vatten.
-
Servera grytan med ris och salladsmix. Garnera med koriander.