Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Små toscavalnötspajer

Recept på små toscavalnötspajer. Serveras ljumna med lättvispad grädde.

Elisabeth Johansson
Små toscavalnötspajer
Små toscavalnötspajer
Små toscavalnötspajer
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g valnötter
  • 125 g smör
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 äggulor

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Rör ihop socker och smör. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn mördeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på  200°. Tryck ut degen i sex små portionspajformar, ca 8 cmi diameter. Nagga med en gaffel i botten.

  3. Blanda valnötter, smör, sirap, socker och mjöl i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills det börjar bubbla och får en ljusbrun färg.Ta kastrullen från värmen och rör hastigt i äggulorna. Fördela fyllningen i formarna.

  4. Sätt formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajerna svalna på galler innan de serveras med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?